Aylık Arşiv: Mart 2012

Pahalı markalı ürünler ne zaman alınır (ya da alınmaz)?

1. Benzerlerine göre daha kaliteli oldukları zaman:

  • Church’s BuckdenMalzeme: Marka ürünler genelde kaliteli ve doğal malzemeler (Örneğin, takım elbisede %100 yün, gömlek ve tişörtte %100 pamuk, kravatta %100 ipek, ayakkabıda %100 deri, vb.); özel teknolojiler ile geliştirilmiş özel malzemeler (Örneğin, leke tutmaz, buruşmaz, su geçirmez kumaşlar; ayağın şeklini alan ayakkabı tabanları, vb.) kullanırlar.
     
    Kullanım rahatlığını doğrudan etkilediği için, malzemenin cinsinden “asla” taviz verilmemelidir. İçine polyester ve benzeri yapay malzemeler karıştırılmış ürünler tercih edilmemeli, ucuz olmaları cazip gelmemelidir.
  • İşçilik: Marka ürünlerin işçilikleri genelde daha düzgün, özenli ve sağlamdır. Hatta dikişlerin birleşim yerlerinde kumaşın deseninin devam etmesine dikkat edilir, böylece çok düzgün görünen ürünler elde edilir. Bazı markalar, fabrikasyon üretim yerine el işçiliğini tercih eder (Günümüzde kaliteli işçilik arayan markaların el işçiliği ile çalıştığını ekleyeyim). Ayakkabı, mont ve çantalarda dikişlerin ve fermuarların su geçirmemesi sağlanır. Yamuk, parçalar arasında görünüm farkı olan, küçük de olsa defosu olan ürünler kalite kontrolde tespit edilerek satışa sunulmaz.

  • Devamını oku